Faciliteiten & Activiteiten

Faciliteiten in het Termaat Huis.

Intercom

Elk huis heeft een intercom. Dankzij het beeldscherm kunnen bewoners zien wie er aanbelt bij de hoofdingang.

Leveranciers

De winkelwagen en de kaasman staan op vaste weekdagen pal voor de deur. Eén keer per week komt de stomerij langs.

Maaltijden

Wij bieden een ruime keuze aan warme maaltijden. Indien gewenst kunnen deze dagelijks rond 17:30 uur in het appartement worden bezorgd.

Parkeren

Bewoners kunnen (tegen betaling vanaf €135,00 per maand) hun auto parkeren in de ondergrondse garage. In de kelder is ook een ruimte aanwezig voor het stallen van uw fiets of overige elektrische vervoermiddelen. In de buurt is voldoende parkeergelegenheid (betaald) voor bezoekers.

Alarmopvolging

Een vakkundige medewerker is dag en nacht aanwezig voor alarmopvolging.

Service

Bewoners van het Termaat Huis wonen zelfstandig. Samen met het bestuur en de medewerkers bewaken zij het waardevolle evenwicht tussen het leven in een gemeenschap en hun individuele onafhankelijkheid.

Verzorging en verpleeging

Bewoners die verpleging of verzorging nodig hebben, moeten zelf een overeenkomst (laten) sluiten met een particuliere of reguliere thuiszorgorganisatie.

Bereikbaarheid

Het Termaat Huis is uitstekend bereikbaar per auto, tramlijn 7 (halte ‘s-Gravenwetering) en metro (lijn A, B of C, station Kralingse Zoom). Bekijk hier onze contactgegevens.

Activiteiten in het Termaat Huis.

Gezellige en culturele bijeenkomsten

De evenementencommissie en de leiding organiseren regelmatig culturele of feestelijke bijeenkomsten in de Grote Zaal. Niet alleen muziek- en filmavonden, lezingen en gezamenlijke maaltijden, maar ook vieringen van traditionele feestdagen. De zaal heeft uitstekende technische apparatuur (met ringleiding).

Bibliotheek en biljart

Een commissie van bewoners beheert de collectie, verzorgt de (gratis) uitlening en organiseert boekbesprekingen. In de bibliotheek staat een leestafel en er ligt een grote puzzel voor algemeen gebruik. Naast de bibliotheek is een aparte biljart/poolkamer.

Gezamenlijke maaltijd

Meerdere keren per maand kunt u zich (tegen betaling) inschrijven voor een 3-gangen menu verzorgd door diverse cateraars.

Happy Hour

Iedere vrijdagmiddag om 17:30 uur is er happy hour in de Tuinzaal.

Fitness, gymnastiek en yoga

Het Termaat Huis beschikt over een fitnessruimte met kleedkamers en sanitaire voorzieningen. Bewoners kunnen – op eigen risico – gebruikmaken van de apparaten.

Tegen zeer bescheiden kosten kunnen bewoners wekelijks deelnemen aan de gymnastiekles, onder leiding van een gediplomeerd fysiotherapeut, en/of aan de yogales.

Geestelijke en fysieke ontspanning buitenshuis

De Erasmus Universiteit (complex Woudestein), het Kralingse Bos, de Kralingse Plas en de Openbare Golfbaan Kralingen liggen op loopafstand.

Kerkdiensten

Er is elke maand een kerkdienst, beurtelings geleid door een remonstrants en een PKN predikant.

Koffieochtend

Dagelijks kunt u om 10:00 uur een kopje koffie drinken in de Tuinzaal.

Kerstmarkt

In de maand december organiseren wij een kerstmarkt.

Termaat Huis

’s-Gravenwetering 98
3062 SJ Rotterdam

Privacy verklaring

Contact

kantoor@termaathuis.nl
telefoon: 010 452 54 76